Bert Wollants: “Verzet Ecolo tegen kleine centrales bewijst ware aard van groene fractie”

Door Bert Wollants op 16 januari 2023, over deze onderwerpen: Energiebeleid
Bert Wollants

Voor Kamerlid Bert Wollants is het verzet van Jean-Marc Nollet (Ecolo) tegen kleine modulaire kernreactoren problematisch voor de regering. “Het is duidelijk dat de dogma's bij de Franstalige groenen het onmogelijk maken voor de paars-groene regering om nog degelijke beslissingen te nemen”, reageert de energie-expert van de N-VA.

"Het heeft even geduurd, maar de ware aard van de groene fractie komt weer boven”, vervolgt Wollants. "Ecolo/Groen blijft een duidelijk anti-kernenergiebeleid voeren. We weten ook meteen waarom Doel 4 en en Tihange 3 niet met 20 jaar verlengd worden: Ecolo stelde gewoon haar veto."

Groen blijft op rem staan voor kernenergie

Voor het N-VA-kamerlid is het een raadsel hoe een dergelijke regering nog beslissingen kan nemen over het nucleaire beleid voor de komende decennia. Daar waar MR, CD&V en Open Vld ondertussen uitgesproken voorstander zijn van een rol voor kernenergie, staan Groen en Ecolo uitgesproken op de rem. "Hoe een regering dan tot een consequent beleid kan komen, is een raadsel”, besluit Wollants, "Ik vrees dat dit opnieuw gaat leiden tot niet meer dan ter plaatse trappelen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is